Welkom gast ( Inloggen | Registreer )

PC's en reparaties Ubels Computer Service, eigenaar van Trefpunt! Levering en service aan huis!
Trefmarkt, Onze eigen marktplaats voor de provincie Groningen. Klant en verkoper lekker dichtbij.
Nieuwsbin Groningen - Alle headlines van Groningen! Tablet webapp (ook voor browser)
P2000 Alarmeringen Groningen - Tablet webapp (ook voor browser)
 
Closed TopicStart new topic
> Handleiding Risk
kelev
post Feb 24 2008, 10:50 AM
Gepost op: #1


Game Operator
Group Icon

Groep: Game Operator
Berichten: 14
Geregistreerd op: 20-February 08
Gebruikers nr.: 2.208

Arcade Punten: 192.241
Gemeente: Buiten provincie Groningen
Leeftijdsgroep: 16 jaar en ouder


Hoe speel je MyRisk

Inhoud:

1. Introductie:
1. De wereldkaart

2. Het spel spelen:
1. Gebruik van de Browser
2. Begin van het spel - Plaatsen legers
3. Jouw 1e zetten
4. Plaatsen legers
5. Aanvallen
6. Versterken
7. Wissel kaarten
8. Het Klassement

Introductie:
"De wereld ligt aan jouw voeten - hoe ga jij hem veroveren? We schrijven het jaar 1812. Napoleon's leger is op volle sterkte en het is ieder Rijk voor zichzelf. Als hoogste Commandant ga je territoria veroveren, je vijanden verpletteren en jouw geallieerden verraden in een snelle, barbaarse kruistocht voor wereld heerschappij.
Speel het klassieke spel van Risk met de bekende spelregels, wissel kaarten voor legers en rol de dobbelstenen om je tegenstander te verslaan."

De Wereldkaart:
De spel wereld bestaat uit een kaart met 6 continenten verdeeld in 42 territoria, waarop 2 tot 8 spelers vechten voor wereld heerschappij.
Het is een strategisch spel waarbij je strijdt om te winnen door het uitvoeren van brutale aanvallen, het verdedigen van je teritoria en door het platwalsen van continenten met jouw zorgvuldig voorbereide sluwe plan!

Het spel spelen:
Om MyRisk te kunnen spelen moet je eerst een account aanmaken voor het spel. Jouw MyArcade account geldt niet voor dit spel! Je moet een geldig email adres invoeren waarbij we willen vermelden dat Hotmail adressen vaak niet werken! Zodra je geregistreert bent kun je inloggen en je aanmelden voor een bestaand spel of een nieuw spel aanmaken. Je kunt hierbij kiezen voor 2 tot 8 spelers.
Voor deze uitleg zullen we mee gaan doen met een spel, we klikken daarvoor in het Browser scherm op een spel dat wacht op meer spelers. (Waiting) Controleerd de tijdslimiet voor beurten in het spel, als dat bijvoorbeeld 12 uur is, dan heb je 12 uur de tijd om je beurt af te handelen. Zorg dat je het spel dan tenminste 1 maar per 12 uur bezoekt, want als je dit nalaat gaat je beurt voorbij en het verliezen van een beurt kan alle verschil maken tussen winnen en verliezen!
Klik dan op Meedoen om met je in te schrijven voor het spel. Op de volgende pagina kun je de kleur kiezen waar je mee wilt spelen en of je wel of geen email wilt ontvangen als het jouw beurt is in het spel. Als je aan meerder games meedoet waar een tijdslimiet op zit is het de moeite waard voor email notificatie te kiezen.

Gebruik van de browser:
Dit is een vrij makkelijk onderdeel. Klik op het oog icoon naast een spelnaam om als toeschouwer naar een spel te kijken, als een spel een slotje heeft is het met een wachtwoord beveiligd. Klik op de spelnaam om naar de lobby te gaan waar je jezelf kunt aanmelden voor het spel. Als jouw naam in rode tekst naast het spel staat, ben je aan de beurt in dat spel.

Start van het spel - Eerste plaatsing legers:
Zodra zich genoeg spelers voor het spel hebben aangemeld en wachten om te spelen, moet de speler die het spel heeft aangemaakt het spel starten (Start Game knop), alle spelers ontvangen een willekeurige deling van de beschikbare continenten en hier kun je geluk of pech mee hebben. Soms is de deling geweldig en soms baal je als een stekker. Ieder territorium wordt na de deling door 1 leger bezet.
Kijk even goed naar het bord en zie waar je het sterkst bent, dit is waarschijnlijk ook de plaats waar je jouw troepen moet concentreren. Veel spelers plaatsen hun legers op een kluit, waardoor ze niet in een keer weggevaagd kunnen worden, maar of dat altijd een goede strategie is moet je zelf ondervinden! biggrin.gif

Je 1e zet:
Je 1e set is in feite een vervolg op de eerste plaatsing van legers, omdat je nu nog niemand aan kunt vallen. Wat je hier moet doen is de rest van jouw startlegers op een goede plaats neerzetten en op Klaar klikken. (Het aantal legers dat je in het begin van het spel krijgt hangt af van het aantal spelers dat meedoet)

Plaatsen legers:
Hier ga je de bonus legers die je hebt verdient over jouw territoria verdelen. Je verdient bonus legers door territoria te bezetten. Hoe meer je hebt, hoe meer legers je ontvangt. Het aantal dat je krijgt wordt bepaalt door een simpele deling: Territoria in bezit / 3 met een minimum te ontvangen legers van 3. Naast deze legers kun je nog extra bonuslegers ontvangen als je een heel continent bezit. Dit varieert van 7 legers als je AziŽ volledig bezet hebt tot 2 legers voor AustraliŽ en Zuid-Amerika. In aanvulling op deze legers kun je een set kaarten hebben die je in kunt wisselen. Zie hiervoor Kaarten inwisselen voor meer informatie.

Aanvallen:
Hopelijk ben je hier het grootste deel van je beurt mee bezig, het aanvallen van aangrenzende territoria. Dit kan als je tenminste 2 legers hebt in het land van waaruit je de aanval wilt doen.
Bij het aanvallen gooi je met virtuele dobbelstenen. Bij 4 of meer aanvallende legers gooi je met maximaal 3 stenen, bij 3 legers gooi je met 2 en bij 2 legers kun je slechts met 1 dobbelsteen gooien. De verdedigende partije gooit met maximaal 2 stenen en als het verdedigende land nog slechts 1 leger heeft kan de verdediging slechts met 1 dobbelsteen gooien. De verdediger hoeft dit niet zelf te doen, er wordt automatisch gegooid als antwoord op de aanvaller.
Bij het aanvallen wint de hoogste worp. Als beide spelers hetzelfde gooien wint de verdediger. Hier een aantal voorbeelden van worpen en hun uitkomst:

Aanvaller gooit 6,5,1 - Verdediger gooit 5,4 = Verdediger verliest 2 legers.
Aanvaller gooit 6,5,1 - Verdediger gooit 6,5 = Aanvaller verliest 2 legers.
Aanvaller gooit 6,5,1 - Verdediger gooit 6,6 = Aanvaller verliest 2 legers.
Aanvaller gooit 6,5,1 - Verdediger gooit 5,5 = Aanvaller en verdediger verliezen 1 leger.

Makkelijk he! biggrin.gif Zodra je een aanval hebt gewonnen en de verdediger geen legers meer heeft kun je legers in het land plaatsen dat je verovert hebt. je moet tenminste het aantal legers plaatsen als het aantal dobbelstenen dat je hebt gegooid bij de laatste aanval. Dus als je de laatste aanval met 3 dobbelstenen hebt gedaan moet je tenminste 3 legers verplaatsen naar het nieuwe land.

Versterken:
Na het succesvol aanvallen van een aantal territoria zul je zien dat er her en der wat legers zijn achtergebleven of niet op de plek staan waar je ze wilt hebben. Daarom kun je aan het eind van je beurt 1 land versterken door legers vanaf naastgelegen landen te verplaatsen naar dat land. Je kunt 1 versterkings beweging maken aan het eind van je beurt.

Kaarten wisselen:
Als je met succes nieuwe territoria aanvalt en bezet ontvang je daarbij een wissel kaart. Je ontvangt slechts 1 kaart per beurt, het maakt niet uit hoeveel landen je in die beurt verovert. Je kunt maximaal 5 kaarten bezitten!
Als je een set van 3 kaarten hebt, 3 dezelfde of 3 verschillende (van iedere soort 1) kun je deze inwisselen voor extra bonus legers. Dit doe je aan het begin van je beurt voordat je jouw normale bonus legers ontvangt die je bij iedere beurt krijgt.
De waarde van een set neemt toe, iedere keer dat er een set binnen een bepaald spel wordt ingewisseld. (Dit is dus anders als in het 'echte' Risk spel) Hierbij geldt de volgende opbouw: 4,6,8,10,12,15,20,25,30,35,40,45,50,55,60. De eerste set is dus 4 legers waard, de 2e 6, de 3e enz. De huidige wisselwaarde staat in het scherm boven de deelnemers aan het spel.
Je kunt ook een aanvullende bonus van 2 legers verdienen als op 1 van de kaarten die je hebt een land staat dat je bezet. Je kunt dit land dan selecteren bij het inwisselen. Dit aantal komt dan bovenop de wisselwaarde en deze 2 legers worden direct op dat land geplaatst.
** Je kunt meer dan 1 kaart in een beurt winnen als je een andere speler volledig uitschakeld omdat alle kaarten in de hand van de verslagen persoon dan in jouw hand komen. ** Je kunt niet meer dan 5 kaarten in je hand hebben aan het einde van jouw beurt, wat dus kan gebeuren als je een andere speler verslaat en je die kaarten erbij krijgt, als dit gebeurt moet je deze kaarten gebruiken voordat je gaat versterken.

Het klassement
Er wordt in MyRisk een algemeen klassement bijgehouden. Dit klassement is in beeld als je een spel aan het spelen bent. Het winnen van punten gaat als volgt:

- Als je een speler verslaat verdien je een punt
- Als je het spel wint verdien je een punt

Het is dus mogelijk dat, bij een spel met bijvoorbeeld 6 deelnemers, degene die de meeste klassementspunten wint niet degene is die het spel wint. Als jij 4 mensen verslaat in het spel en degene die uiteindelijk wint alleen jou verslaat, dan verdien jij dus 4 punten en de winnaar verdient slechts 2.User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Gebruiker(s) is/zijn dit onderwerp aan het lezen (1 gasten en 0 anonieme gebruikers)
0 Gebruikers:

 

- Lo-Fi Versie De tijd is nu: 18th June 2018 - 04:26 PM